søndag 27. februar 2011

27.02.2011

Nord-Trøndelag

Meråker-Ferslia-Sandvika-Veressjøen-Skjækervatnet-Grøningen-Nordli

Denne etappen bød på uberørt natur, fint vær, dårlig vær og fint vær igjen, tre-retters middag på fjellhotell, mange en-retts dryteck i telt, overnatting på utedass, forsøk på isfiske, rikt dyreliv og trøblete skisko.

Startet med fulle mager og godt mot i fra Meråker. Måtte si farvel til Marte på som hadde fulgt med oss over fjellet fra Tydal. Satser på få selskap igjen over Saltfjellet 

Var heldige å få oppkjørte skiløyper nesten hele veien inn til Ferslia der ei ferdig oppvarmet DNT hytte sto å ventet på oss. Første gang vi treffer folk på ei turisthytte så langt på turen. Kom ganske tidlig fram til hytta så brukte resten av tiden før middag til å grave etter vann i et veldig tørt bekkeleie. Ble til at vi måtte smelte snø denne kvelden. Til middag ble det drytech og store mengder steik som vi fikk med oss fra Storlien. Digg!! Skremte opp en del storfugl på vei opp fra Meråker.

Dagen etter gikk turen mot Sandvika fjellstue. Ble en fin dag over fjellet med en noe trøblete nedkjøring mot Sandvika. Så en gjeng med tamrein på veien ned mot Sandvika. På Sandvika hadde Det Norske leid inn en Kokk fra Brød og Sirkus som disket opp med en nydelig tre-retters middag med en anseelig mengde drikke av ymse slag. Stor takk til Det Norske og kokken Trond.


To glade gutter på Sandvika Fjellstue.


Jeg og kokken Trond.

Neste dag startet med en lang frokost før vi gikk videre til Veressjøen. Overnattet i ei hytte her. Fint skiterreng og vær over fjellet.

Utsikt mot Skjækerfjellene på svensk side av grensen.

Gikk så videre etter en del klabb og babb gjennom småskogen over fjellet til Skjækervatnet. Nok en fin dag med strålende sol og tilnærmet vindstille.
Ble sulten så mekket en mårfelle av noe gammelt sauegjerde som lå å slang.


Kom fram i kveldingen til ei låst fjellstyrebu. Ble overnatting i vedbua.
Vinden tok seg opp i løpet av natta så vi bestemte oss for å gå til Nordenden av Skjækervannet og heller bruke dagen på isfiske, da turen over fjellet ville ha vært uforsvarlig med sterk vind og lave temperaturer. Ble kun en liten tass av en ørret på vannet med det treffende navnet Andreastjønna.

Solnedgang i Skjækerdalen.

Kom over et skilt som viser at vi er nesten halveis. Skjækervatnet er Norges arealtyngdepunkt, noe som egentlig ikke sa oss så mye. En ting er i allefall sikkert ,Skjækervatnet er IKKE norges navle.





Turen over til Grøningen ble lang men gikk overaskende greit. Overnattet i utedassen og vedbua til ei fjellstyrebu. Funket fint bortsett fra at ei mus gikk til angrep på den siste sjokoladen vår.

Dagen etter ble tung, med 5 km med løsnø og oppoverbakke før vi kom opp på snaufjellet. Fortsatte å gå fram til klokka sju, jevn stigning hele veien. Vi teltet i et lite søkk rett på andre siden av fjellmassivet. Var litt nervøse for at det skulle blåse opp i løpet av natta så bardunerte godt og bygde levegg. Vinden løyet heldigvis ganske kjapt. Så en rødrev.

Ser du reven?

Dagen i dag startet med en lang nedkjøring til Holderen der vi kom over unomalt mye ryper. De var ikke spesielt lettskremte, så litt surt at vi ikke har med hagle.

I løpet av de siste dagene har skiskoen min begynt å gå i oppløsning. Nærmeste sportsbutikk er i Namsos så fikk ringt til Vilheim og fikset skyss fra Nordli til Namsos. Sitter nå hjemme hos han og venter på at butikken skal åpne i morgen. Satser på å få kjøpt nye sko, før Vilheim kjører meg opp til Nordli igjen. Torstein overnatter hos noen bekjente på Nordli. Skal hente ut forsyninger på posten, før vi går mot Røyrvik. Regner med å være der i løpet av to dagers gange. Etter det står Børgefjell for tur. Lite hytter fremover så blir mye telting. Håper derfor på mildt vær og lite vind.



Hilsen Andreas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar