fredag 25. mars 2011

Sulitjelma

Da var vi framme på nye Sulitjelma fjellstua. det har vært en begivenhetsrik tur fra Saltfjellet. Klaret å ødelegge skalljakka midt på Saltfjellet, men fant heldigvis gjenglemt jakke på Saltfjellsstua. (type 80-talls lyseblå nike). Kjipt at den hverken var spesielt vann- eller vindtett og en god del for liten. Etter at Marte hadde tatt toget fra Lønsdal til Trondheom gikk vi innom Polarsirkelen fjellhotell. Her traff vi på en meget hyggelig gjeng som drev å pusset opp hotellet. Ble straks invitert inn og kvelden ble brukt til bading i stamp, badstu og inntak av pils. Ser frem til å komme tilbake til sommeren for å holde foredrag. Stor takk til Vegard og resten av gjengen.

Gikk videre neste dag med noe skallebank mot Graddis. Vanskelig terreng på denne etappen. Gikk deretter over fjellet mot Sulitjelma, dette tok 2 dager og fikk her oppleve skikkelig ruskevær. Ble seiling med jervenduken over balvatnet, noe som gikk fort men ble skikkelig kaldt uten vanntett jakke. Kom frem til Sulitjelma rundt klolla 4 i dag

Dårlig med sportsbutikker i Sulis, så fikk haik med ned til Fauske for å kjøpe ny jakke. Stor takk til Eirik som kjørte tur-retur Fauske slik at jeg fikk handlet. Staser på at den nye jakka holder fram til Bardu der jeg får tilbake den gamle jakka reparert. Mens jeg var på shopping i byen dro Torstein begge pulkene opp fra Sulis. Kom en drøy kilometer oppi lia før seletøyet raknet. Ble nok litt for tungt med 2 pulker fulle med mat. Fikk forresten en liten notis med bilde på trykk i lokalavisa takket være Vegard på Polarsirkelen fjellhotell.

Er nå fremme på ny Sulitjelma fjellstue. Ei flott hytte i det gamle gruvefeltet her oppe. Videre går turen mot Sverige og Padlejanta nasjonalpark. Neste gang vi er i Norge er ved Altervann nærBardufoss. her skal vi møte onkelen til Torstein og få ny sending med mat. Regner med på å bruke 10-14 dager dit.

-Andreas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar