fredag 11. mars 2011

Da har vi kommet til Umbukta og sitter nå i Mo i Rana! Har spist veldig mye god mat og gleder oss til å gå vidre mot og over Saltfjellet da det er meldt strålende vær! =) Det er forresten noe vi ikke har vært bortskjemte med... Bildet under er for tre dager siden!


Veien inn til Hattfjelldal og vidre opp mot Røssvatnet var våt, lang og fasinerende kjedelig! Det eneste positive var at vi gik nordover...

Da vi nermet oss nordenden av Røsvatnet ble det kaldere i været og føret ble knallhardt og vi gledet oss til å ta fatt på etappen forbi Oksskolten og videre inn til Umbukta dagen etter. Ett digert skår i gleden da vi våknet til 30 cm nysnø, snøbyger og vind.



Etappen ble betydelig tyngre enn planlagt men vi kom fram til Gressvasskoia til slutt! Utover natta bedret været seg betraktelig, temperaturen sank og en iskald Torstein(på toalettbesøk iført boxershorts) gjorde ett tappert forsøk på å ta bilde av en himmel full av nordlys.



Ikke det beste men jeg skal prøve å få tatt noen bedre etterhvert...

Da vi våknet dagen etter var været fantastisk og vi lå like ved disse fjellene med Oksskolten(1916 moh) som det høyeste fjellet i Nordland.


Gressvasshytta som vi lå i kan sees i forgrunnen!

Vidre skal vi start på Saltfjellet om 3 dager. satser på å bruke 4 dager over fjellet og 3-4 dager til inn til Sulitjelma!

Torstein

1 kommentar:

  1. Fantastisk å følge dere på tur! Håper det går bra på veien over Saltfjellet.

    Hilsen aldeles fremmed bloggleser :)

    SvarSlett